HTML

Lery filmes blogja

Lery filmes blogja. Igyekszem kritikákat írni az álltalam látott filmekről, de persze nem az összesről. A filmeket 1-10-ig pontozom, vannak 11 pontos filmek, ezk túl azon, hogy tökéletesek, sokat is jelentenek számomra.

Friss topikok

Linkblog

Színes fátyol: jelenetek egy házasságból

2007.10.21. 22:33 Lery .

Bár alapvetően nem kedvelem a klasszikus romantikus filmeket, annyira azért mégsem vetem meg őket, hogy ezt a darabot kihagyjam, hiszen az előzetes alapján csábítónak tűnt, és hát amúgy is azon vagyok, hogy minél több filmet tekintsek meg, ezért érthető, hogy lecsaptam erre a filmre is, amint csak lehetett. Az a tény, hogy mind az előzetes, mind a plakát, de még a film címe is bizalomgerjesztő, nos ez egyben kicsit félelmetes is. Ilyet már valahogy sokszor éreztem, aztán ezekről a nagyon érdekesnek tűnő filmekről mindig kiderült, hogy tartalmatlanok, és egész egyszerűen rosszak. A legjobb példa a Bábel, de az általam a közelmúltban megtekintett Tűzveszély is egyértelműen ebbe a kategóriába sorolható. Itt azonban szó sincs ilyesmiről. Bár a film nem fog a kedvenceim közé tartozni, és nem is egy olyan hű de nagyon nagy durranás, azért nem is olyan rossz, sőt. Ami rögtön feltűnhet a nézőnek, az az, hogy a film egészen egyszerűen szép. Nem feltétlenül csak az operatőri munkára és a gyönyörű tájakra gondolok, mert azt már plakáttal belénk sulykolták, hogy ezekre számíthatunk. Viszont maga a film minden részletében szép, és az az érdekes, hogy mostanában véleményem szerint nemigen készülnek ehhez hasonló filmek. Nem tudom, mikor élték fénykorukat, talán mindig is, de az utóbbi években kikopott ez a műfaj, manapság nincs szükség az igazi szépségre, a helyét átvette az irónia, az agresszió, meg persze az elmaradhatatlan megdöbbentő fordulatok. Itt viszont egy szomorú szerelmi történetet mutatnak be, méghozzá szépen. Kár lenne ecsetelni, hogy hogyan teszik ezt, és mitől szép a film, inkább mindenki nézze meg maga.


Az Indexes cikkre is szeretnék reagálni, melyben a szerző kifejtette, hogy a két szereplő mennyire unhatta a forgatást, hiszen romantikus film mivoltának ellenére egyikük arcáról sem sugárzik a szerelem. A kedves cikkíró ezek szerint valahol elvesztette a fonalat, ugyanis nincs tisztában azzal, hogy egy szerelem nélküli házasság képeit láthatjuk, a színészek pedig ennek tökéletesen megfelelnek. Igazából a film egyik legnagyobb előnye a színészi játék…
Egyszeri megnézésre mindenképp jó ez a film, de a fent említett pozitívumai miatt talán még ezen túl is életképes.

10/7

Színes fátyol
színes feliratos kínai-amerikai romantikus dráma, 125 perc, 2006

rendező: John Curran
író: William Somerset Maug
ham
forgatókönyvíró: Ron Nyswaner
operatőr: Stuart Dryburgh
jelmeztervező: Ruth Myers
zene: Alexandre Desplat
vágó: Alexandre de Franceschi

szereplő(k):
Naomi Watts (Kitty Fane)
Edward Norton (Walter Fane)
Liev Schreiber (Charlie Townsend)
Toby Jones (Waddington)
Gesang Meiduo (Amah)


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deneverorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr13203295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása